12.5.08

Amb "Saber perder", David Trueba torna a guanyar


Acabo de llegir "Saber perder", l'última novel·la de David Trueba, i crec que el millor elogi que en puc fer és, precisament, que emsap greu haver-lo acabat, ja que la seva lectura suposava un petit plaer diari. Si heu llegit alguna obra anterior d'aquest autor potser recordareu els elements d'humor negre que el caracteritzaven. En canvi, en aquest llibre, que entrellaça magistralment diverses històries, tan sols hi ha lloc per a algunes pinzellades d'ironia.

El títol de l'obra ja permet endevinar que, efectivament, els protagonistes no gaudeixen d'un final feliç. I és que, tenint en compte les respectives trames, el més versemblant és precisament que els personatges arribin fins al final en els seus viatges cap a la solitud.

D'altra banda, el fet que un dels protagonistes sigui un jove jugador sud-americà que arriba a Europa en qualitat d'estrella atorga a la novel·la una bona dosi de rabiosa i lamentable actualitat, ja que Trueba descriu amb duresa els aspectes menys edificants de l'entorni l'ambient que envolta el món del futbol d'élit. Alguns episodis descrits en aquesta obra de ficció no deuen resultar gaire allunyats de la realitat protagonitzada per alguns dels ídols futbolístics de la vida real.

En qualsevol cas, una lectura molt recomanable. Els qui ja coneixeu la ploma de Trueba no us sentireu defraudats, i els qui no n'heu llegit cap obra, teniu una immillorable ocasió per descobrir-la i assaborir-la. Llegint "Saber perder" teniu poc a perdre i molt a guanyar.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Company, pinta molt bé. El poso a la llista dels pendents! Per cert la història del futbolista també em sona a la del nostre Ronaldo! Primero "El aeropuerto", ahora esto... ¿Será una señal...? jeje

Penedesfera ha dit...

Hola,

Gràcies per afegir-te a la Penedesfera www.penedesfera.cat, la comunitat de blocaires de l'Anoia, l'Alt i Baix Penedès i el Garraf.

T'agrairia que per a difondre i augmentar la xarxa facis un link del teu bloc cap al portal.

Recorda que al web trobaràs tot un seguit d'eines per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs a internet.

Salutacions i felicitats pel bloc!

Daniel García Peris

bajoqueta ha dit...

A mi també m'ha agradat molt, i encara que és un llibre trist al final l'autor sap ocm fer-lo alegre en certa manera.