18.3.10

Cornuts de ficció i cornuts de debò

Aquest fragment correspon a l'inici del conte "Fidelitat" , que forma part del recull Literalment incapaç de matar una mosca, el meu primer llibre de relats:
L'endemà d'haver deixat la seva dona a l'aeroport el Fidel es va llevar a la mateixa hora de sempre. Havia de ser un dia com qualsevol altre i, de fet, segurament ho hauria estat si no fos per l'estupefacció que es va apoderar d'ell quan va entrar al lavabo i va descobrir que, literalment, duia banyes. Però banyes de debò: dues protuberàncies òssies, curtes, persistents i revestides de pell i de pèl, perfectament arrelades al seu crani, li adornaven el front, just on començaven les entrades dels cabells.
I aquest altre fragment correspon a l'inici d'una notícia publicada aquesta setmana a El Periódico:
Una dona de 101 d'un poble de la província xinesa de Henan ha desenvolupat una sorprenent banya de color negre i de gairebé sis centímetres de llarg a la part esquerra del front, cosa que ha causat cert temor entre els veïns de la localitat, segons ha informat el diari del Poble. La dona, que es diu Zhang Ruifang, viu al petit poble de Linlou, i des de l'any passat li ha crescut una protuberància que ara fa uns sis centímetres i té un aspecte molt similar a la banya d'una cabra.
Escrividor ingenu, vaig creure que l'ésser literalment cornut que havia creat era un personatge que només podia existir en la ficció. La realitat, però, ha tornat a deixar clar que no claudica mai en la seva lluita per superar la imaginació dels escriptors. Una lluita, d'altra banda, apassionant i amb fronteres cada cop més incertes.
Foto: EFE

1 comentari:

Lola ha dit...

Genial i molt avinent !!!