27.7.11

10 anys de la Biblioteca de la Memòria

Llegeixo amb satisfacció que la Biblioteca de la Memòria, un arxiu de la Biblioteca Central d'Igualada que aplega testimonis de records i vivències de la gent(memòries, treballs, entrevistes, cartes...) compleix ja 10 anys i arriba als 100 documents recollits i catalogats.
M'enorguelleix que els primers documents d'aquest arxiu singular fossin tres textos elaborats per membres dels Escrividors, entre els quals figura la biografia del meu avi, Josep Elias Requesens. L'eficàcia i la perseverància de la directora de la Biblioteca, M. Teresa Miret, han permès que el projecte s'hagi consolidat plenament i compleixi l'objectiu de preservar uns testimonis d'un gran valor cultural i històric, el que es troba en els records i les experiències viscudes.
Si alguna persona té documents (cartes, records, escrits...) que li semblin interessants per ser conservats en aquest arxiu també els pot portar a la Biblioteca de la Memòria. Us puc assegurar que quedaran en molt bones mans i restaran a disposició d'historiadors, investigadors i estudiants que facin recerca en l'àmbit local.