26.1.08

Ja hem trencat el gel



Al final som 12+1. I la veritat és que la primera sessió del taller ha anat prou bé. Per trencar el gel ens hem presentat i hem comentat alguna lectura que ens ha agradat especialment, per allò de "digue'm què llegeixes i et diré què escrius". I de seguida ens hem posat a parlar de la passió per escriure i hem anat comprovant que cadascú la viu de la seva pròpia manera.


El més important que hem comentat és, segurament, que per poder trobar històries cal, sobretot, observar tot el que ens passa en la nostra vida quotidiana. Allà on menys ho esperem podem trobar un personatge, un tros de conversa, un fet o un lloc que poden dur més o menys amagat un argument, un protagonista, un diàleg, una escena o un escenari.


Hem parlat també d'altres aptituds i actituds que ens poden ajudar a escriure amb esperit creatiu, i hem començat a comentar les característiques del gènere del conte. El resum és que no és tan clar que escriure contes sigui més senzill que escriure novel·les, perquè seria tan injust com dir que és més fàcil guanyar una cursa de cent metres que una cursa de deu mil metres o una marató.


I hem acabat amb una mica d'exercici pràctic. Si llegint la gent s'entén perquè llegint la gents es coneix, aviat ens començarem a conèixer tots plegats, perquè aviat podrem comentar allò que hem escrit. D'entrada, el repte és proposar alguna història a partir d'una gota d'aigua, buscar als diaris un titular que ens suggereixi una bona història i, també, mirar de fer el nostre autoretrat.


Crec sincerament que per ser el primer dia, no està gens malament.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La inspiracio sense treball no existeix,els homes poc interessants no existeixen cada un és únic sol