1.9.09

Memoro, banc digital de la memòria



Potser ja heu sentit a parlar de Memoro. De fet, és un projecte molt interessant, sobretot per a la gent a qui ens agrada tot allò relacionat amb la memòria dels nostres avis i amb el recull de les històries orals. La singularitat d'aquesta iniciativa és l'ús del vídeo i de la xarxa com a mitjans per a la recollida i la difusió dels testimonis.

Si accediu al seu web, entrareu en una immensa videoteca formada per entrevistes a persones d'arreu del món, nascudes abans de 1940, que han acceit a explicar davant d'una càmera les seves experiències, les seves anècdotes, els seus records: les seves vides. Un material molt sensible, que aquest projecte del Banc de la Memòria posa a l'abast de tothom. Afortunadament no és l'únic projecte d'aquestes característiques. A Catalunya també en tenim algun exemple, com ara el Banc de Memòria Digital de les Garrigues.

Si compartiu aquesta passió per les autobiografies, podeu comentar d'altres projectes que conegueu.

5 comentaris:

òscar ha dit...

no tenia cap altra referència de iniciatives com aquesta. vaig de cap a fer-hi una ullada.

Cris (V/N) ha dit...

Jo, com l'Òscar, també ho vaig a "cotillejar".... Una bona feina deuen haver fet, i sembla molt interessant.... Gràcies per posar-nos al dia en aquestes matèries. Una salutació ben cordial per a tu :)

Cris (V/N) ha dit...

Et deixo una gran FELICITACIÓ per.... (ja saps, oi?) Gràcies per la teva visita :)

Sandra D.Roig ha dit...

Molt interessant!,intentare grabar la meva avia. (Es de l'any 22, i memoria viva de la guerra civil).
:) ja tardaves a possar els seguidors.
una abraçada.

L'Escrividor ha dit...

El meu avi va viure fins als 97 i el vaig poder enregistrar en cassete. En vaig fer la transcrició, vaig escriure el seu relat de vida i el vaig lliurar a la Biblioteca de la Memòria d'Igualada. De veritat, val molt la pena.