30.7.10

Fins aviat, Iu Forn i Joan Barril!!

Llegint el diari, avui he tingut dos disgustos. La mateixa setmana que hem hagut de suportar l'animalada que El Mundo va perpretar en la seva portada de dijous i que deixa per terra el prestigi del periodisme, la premsa catalana perd, de moment, dos grans articulistes: l'Iu Forn s'acomiada dels seus lectors de la contra de l'Avui i Joan Barril diu adéu a la secció d'opinió d'El Periódico.

Amb l'Iu no puc ser objectiu, ja que, sense tenir-hi cap mena de compromís i sense fer-se pregar gaire, va acceptar de prestigiar el meu primer recull de contes amb un pròleg que no li agrairé mai prou. Però crec que hi ha molta gent que comparteix la meva admiració pel seu estil irònic, càustic, contundent i directe. Els seus lectors trobarem a faltar la dosi diària dels seus comentaris, que alguns metges ja prescriuen per suportar millor aquesta classes política que hem de patir. Per això se m'han fos els florolos quan he sabut que l'Avui es permet el luxe de prescindir dels seus serveis.

I, pel que fa al Joan Barril, catorze anys com a columnista i una pila de llibres i premis com a novel·lista avalen prou bé la seva trajectòria. Per a un país com el nostre, poder llegir cada dia les seves reflexions era un altre luxe que ara perdem. En el seu comiat ell mateix explica que l'opinió està sent fagocitada per la propaganda. I precisament per això la seva veu i la de l'Iu són tan necessàries. Perquè la simple presència de les seves firmes fan que qualsevol diari ja valgui la pena.

En qualsevol cas, estic segur que després de l'estiu en tindrem notícies. L'Iu i el Joan Barril tornaran amb nous projectes i podrem recuperar les excel·lents plomes que avui, gairebé amb agosticitat, ens han manllevat. Perquè el consol és que, encara que ens hagin dit adéu, en realitat volien dir fins aviat. Passa-ho!

4 comentaris:

Vols llegir? ha dit...

No hi ha cap mena de dubte que els que manen els mitjans de comunicació, habitualment no saben de que va el tema, i està molt clar: els diners ho fan malbé tot. Com bé tu dius: no es un comiat per sempre, si no fins aviat. Per cert, l'Avui sembla un "fantasma del passat", i el "Periódico" s'estalviaran fins i tot el paper per imprimir. Quina professió !!!

Sandra D.Roig ha dit...

Donçs si que és una llàstima, recordo alguna llàgrima sostenint un cafè amb llet a primera hora del matí mentre llegía el "periódico".
I si s'estalvien el paper...
a molta gent se li acabarà l'hàbit.
Una salutació.

L'Escrividor ha dit...

corren mals temps per a l'opinió en aquest país. Els poders polítics la volen mediocre, com ells. No saben seguir el ritme de la societat i estan desorientats i l'únic que se'ls acut és canviar l'opinió amb criteri per la propaganda. Però no els servirà de gran cosa... O sí

elisabet ha dit...

No puc entendre com es poden desfer de l'Iu Forn si és un dels millors periodistes caustics que hi ha hagut mai.Jo no en conec cap més. Guardo un munt d'articles que he anat retallant de l'Avui doncs que no hi ha cap paraula desaprofitada, sempre he esperat.quan he agafat l'Avui, de llegir el seu article. Evidentment no sabrem que ha passat,però de moment hem perdut uns comentaris brillants i que a mi,a vegades, m'han fet riure molt. Endavant Iu !