24.6.12

El Bla Bla torna a omplir de contes i fantasia Vallfogona de Riucorb


Els dies 13,14 i 15 de juliol el poble de Vallfogona de Riucorb celebra la quarta edició del festival de narrativa oral Bla Bla. El festival arranca el divendres, a les onze de la nit, amb un espectacle de contes i música a la terrasseta de l’Hostal del Rector de Vallfogona. Aquesta nit de contes per a noctàmbuls acabarà amb l’espai Micro Obert, on tothom qui ho vulgui podrà explicar el seu conte, mostrar el seu talent i participar en un concurs.
El dissabte serà el dia fort del festival. Començarà amb un espectacle a les dotze del migdia a la plaça del Bar, on la contista Regina Martí explicarà contes sobre gegants. A les sis de la tarda començarà la Cercavila de Conte, en què tots els assistents podran gaudir de contes populars i contes del rector de Vallfogona que explicaran les narradores Patrícia McGill i Mònica Torra. Aquest dissabte de conte arribarà al seu punt final a les onze de la nit amb l’espectacle del Centre Cultural Imaginari Kiku Mistu, La fabulosa companyia de la llum, que ens contarà l’apassionant relat d’un viatge a la recerca de la llum.  Després els membres del jurat del II Concurs de Microcontes Bla Bla, Tatiana Sisquella i Pep Elias, lliuraran els premis als guanyadors.
 El diumenge al matí tothom qui ho vulgui podrà conèixer el Centre d’Interpretació del rector de Vallfogona, que es troba a l’església del poble, i deixar-se seduir pels Petits contes particulars del narrador Ignasi Potrony. A banda de la programació, es podrà participar al concurs Endevina, endevinalla.
Aquest festival, organitzat per un grup de vallfogonines, compta amb el suport de l’Ajuntament de Vallfogona, l’Associació Cultural i Esportiva de Vallfogona de Riucorb, l’Obra Social La Caixa i el Museu de la Vida Rural i any rere any busca convertir Vallfogona de Riucorb en poble de conte i fomentar el gran valor cultural de la narrativa oral.