29.4.09

La vídua de Larsson no pot cobrar els drets d'autor



La singular història d'Stieg Larsson protagonitza un nou episodi digne d'esment. Cal recordar que aquest periodista suec va morir sobtadament abans que la publicació de la seva trilogia sobre Millennium el convertís en un dels autors més llegits dels darrers anys. De fet, ha estat el triomfador absolut en les llistes de vendes d'aquest Sant Jordi, tant en català com en castellà. Però resulta que la seva vídua, Eva Gabrielsson, no pot rebre ni un euro dels suculents drets d'autor que l'èxit de les novel·les està generant.


Vilaweb explica els detalls d'aquest embolic administratiu.


Mentrestant, s'ha obert una pàgina web en què es poden fer apiortacions dineràries perquè la vídua pugui finançar el cost de la batalla legal per aconseguir cobrar els drets d'autor, que des de fa tres anys van a parar al pare i el germà de Larsson. La proposta de la web és que els seguidors de l'escriptor suec facin una donació econòmica que pot anar entre els dos i els onze euros.


D'altra banda, el 23 de juny sortirà a la venda la novel·la "La reina al palau dels corrents d'aire" que és la que en completa la famosa trilogia.