17.9.09

Igualada acollirà el Museu de la Premsa de Catalunya


L'Ajuntament d'Igualada ha aprovat, per unanimitat, la creació del futur Museu de la Premsa de Catalunya, una iniciativa impulsada conjuntament amb La Vanguardia, a través de la Fundació Comte de Barcelona. A més, el projecte permetra finalment la recuperació del vell edifici de la Igualadina Cotonera, una antiga fàbrica tèxtil, que ha d'acollir també el trasllat de l'Arxiu Històric Comarcal d'Igualada.

No cal dir que es tracta d'una molt bona notícia. Sobretot perquè es tracta d'un projecte ambiciós que pretén fer un recorregut pels últims 130 anys de la història de Catalunya a partir de l'evolució de la premsa. L'escriptor igualadí Antoni Dalmau és l'encarregat de redactar el projecte museístic.

Paradoxalment, doncs, en un moment en què el panorama periodístic d'Igualada no és precisament per tirar coets, la capital de l'Anoia fa un pas molt important en l'estudi de l'origen i l'evolució de la premsa al nostre país. Tant de bo el projecte tiri endavant en els terminis previstos i contribueixi a revitalitzar el sector de la premsa escrita igualadina