8.9.09

"Les novel·les que no podem deixar de llegir abans de morir-nos"



L'inici de la nova temporada televisiva arriba amb una novetat força interessant per als amants de literatura: el programa dels matins del Josep Cuní inclou a partir d'ara una secció que du per títol "Les novel·les que no podem deixar de llegir abans de morir-nos". La conductora d'aquest espai serà la Laura Borràs, professora de literatura comparada de la UB, que ja col·laborava com a tertuliana en aquest programa, però que ara ens guiarà en un atractiu repàs de les obres cabdals de la literatura universal.
Els qui teníu la possibilitat de veure la tele al matí, us recomano que no us ho perdeu. I als qui a aquesta hora estem treballant, sempre ens quedarà internet.
En qualsevol cas, un espai televisiu sobre literatura és sempre una bona notícia. Sobretot en un país on, mal que ens pesi, atrocitats com "Gran Hermano" continuen encapçalant els rànquing d'audiència. Catalunya no és cap excepció (ans al contrari) i això ens hauria de fer reflexionar sobre la realitat del país en què vivim.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla fantàstic el programa, treballe de mati i us agrairia que en diguereu com puc fer per veure-ho per internet. Moltes gracies

L'Escrividor ha dit...

Suposo que el més pràctic serà buscar-ho al 3alacarta de TV3. Pots subscriure't a través dels podcasts de cada programa

Jesús M. Tibau ha dit...

així m'agrada, més literatura a TV, però, per què aquest títol? per què aquest pretigi que se suposa a la novel.la? És que no parlarà d'altres gèneres? Confio que sí.

L'Escrividor ha dit...

jo també reivindico d'altres gèneres, segurament perquè sempre m'he sentit més còmode amb els contes i els relats curts. Però és la vella qüestió.
Cortázar deia que la novel·la és com una pel·lícula i el conte com una fotografia. Jo comparo la novel·la amb una marató i el conte amb els cent metros llisos. I l'Usain Bolt és molt més famós i admirat que el campió del món de Marató.