28.11.09

Rec.0, el gran èxit d'una gran iniciativa

L'espectacular èxit de públic confirma que el projecte Rec.0 bo tan sols és una gran idea, sinó que, a més, s'ha dut a terme amb gran eficàcia i eficiència.
Reconvertir efímerament velles adoberies en modernes botigues de roba suposava tot un desafiament per als impulsors de la iniciativa, però és evident que l'objectiu del projectes s'ha assolit amb escreix.
I passejant pels carrerons del Rec i constatant el poder d'atracció de les pop up stores es fa força complicat entendre per què no s'ha apostat abans per alguna fórmula similiar per recuperar i dinamitzar una part històrica de la ciutat d'Igualada que el declivi de la indústria adobera ha anat convertint en un espai cada cop més decadent i degradat.
Imaginar és gratis. I, entre botiga i botiga, jo imaginava l'impacte que hauria tingut per a Igualada un outlet de botigues de fàbrica de gènere de punt instal·lat en una o diverses antigues adoberies. L'impacte urbanístic i comercial hauria pogut dinamitzar decisivament la zona i, per extensió, el nucli antic de la capital de l'Anoia. Però hauria estat una història massa bonica. La trista realitat és que per acció dels uns i, sobretot, per omissió dels altres, l'outlet de les fàbriques igualadines acabarà a Òdena, mentre la zona del Rec ha de refiar d'iniciatives com la d'aquest cap de setmana per sobreviure.
I és que, tal com expliquen els organitzadors del Rec.0, "no descobrim res; el barri del Rec és una perla que té Igualada, un barri especial, diferent, que té molt potencial; però cal creure-hi".
La imatge que il·lustra aquest comentari forma part de la galeria de fotos publicada a anoiadiari.cat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Koño, kuanta kultura, es ke te kagas tío de ver tanto intelecto