12.6.09

La versemblant política ficció d'Iu Forn

Mai no podré ser objectiu a l'hora de parlar de l'Iu Forn i ell ja sap per què. En qualsevol cas, no em costa gaire explicar-vos que m'ho he passat molt bé llegit la seva novel·la "El candidat". Aprofitant al màxim la seva contrastada solvència com a guionista i amb el motor de la seva ironia a ple rendiment, l'Iu Forn ens obsequia amb una saludable sobredosi de sàtira política amb què amaneix uns diàlegs entre una candidat anònim i el seu entorn que, més enllà dels somriures que provoquen, tenen també la voluntat i el poder de convidar a la reflexió sobre els elements que contribueixen a l'actual desprestigi de la política. De fet, es podria dir que el cinisme del protagonista i la resta de personatges és tan exagerat que fins i tot els dota d'una semblança extraordinària amb bona part del actors del circ en què s'ha convertit la política real.
Com fa habitualment en els seus articles d'opinió, l'Iu Forn reparteix a tort i a dret, amb el mèrit afegit aquest cop que, sense esmentar ningú, acaba rebent tothom.
Amb aquesta desenfadada novel·la l'Iu Forn es postula, doncs, com a candidat a fer-vos passar una bona estona de lectura estiuenca. Una novel·la políticament incorrecta i, per tant, prou recomanable.

2 comentaris:

David ha dit...

Bones,

Doncs aquest llibre fa temps que el tenia el cap i me'l volia comprar. El Iu Forn, com dius, és un gran mestre de la sàtira i de la ironia, et fa gaudir d'allò més amb tots els seus articles.
Has vist el d'avui? Avui ha estat especialment bo, fantàstic!

Bé, doncs crec que m'has convençut, que em compraré el llibre per aquest estiu!

Salut!
David.

L'Escrividor ha dit...

Tens raó. L'article d'avui era realment bo, però el mèrit de l'Iu Forn, a banda de tenir un estil personal i intrasferible, és la seva regularitat. Trobar un tema per fer un article diari té molt mèrit, però mantenir sempre un bon nivell encara més.
El llibre no és un article mooolt llarg, sinó una repassada sarcàstica a tots els tòpics de la política i el que l'envolta.