3.6.12

300 Unicorns envaeixen Igualada

Bon ambient a la sala de socis de l'Ateneu Igualadí per acollir la distreta presentació del llibre "300 Unicorns", el recull de microrelats eròtics de Joan Fontanals i Orpí. Hi va haver breus parlaments, es va poder veure un vídeo que resum la filosofia d'aquests textos frescs i atrevits i encara alguna sorpresa final. Per exemple, l'excel·lent recitació en directe d'alguns unicorns per part del propi autor i de la periodista Mireia Rubio, o el lliurament de tres exemplars del llibre, amb dedicatòria inclosa, als guanyadors del concurs organitzat a través de les xarxes socials i en què es convidava la gent a explicar on tenien amagats els seus propis unicorns.
Un llibre molt recomanable, sobretot ara que arriba l'estiu, que captiva per la intensa brevetat de les històries, pel domini de la llengua de l'autor, que converteix cada text en una mena d'orgia lingüística i, també, per la seva capacitat de descobrir la part eròtica de qualsevol objecte, situació o personatge relacionat amb la nostra vida quotidiana.

1 comentari:

joan fontanals i orpí ha dit...

Hi ha unicorns que són de xocolata, n’hi ha que estan fets de paper, molts estan farcits d’il•lusions, pocs han viscut experiències que farien enrojolar a qualsevol, i la majoria són unicorns atrevits, una mica barroers, poca-soltes i plens de murrieria, fins i tot podríem dir que són sexys… Però cap unicorn és tan complaent com els forjats des de l’entusiasme per la literatura i per l’amistat. Gràcies Pep Elias, per adoptar els meus petits unicorns, que ara, al teu costat, són més savis, més interessants i més valents. Gràcies Albert Rossell, per la teva passió i autenticitat. Gràcies, Mireia Rubio, pel teu atreviment i generositat... Gràcies, Igualada, per deixar-te contagiar per l’especial i sensual erotisme dels 300 unicorns. I gràcies llibreria Aqualata, per fer de fidel i efectiu fil conductor entre la meva humil imaginació i la vostra gran passió: els llibres.